Α.Σ ΚΑΡΑΤΕ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ - ΚΗΦΙΣΙΑ

Α.Σ ΚΑΡΑΤΕ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ - ΚΗΦΙΣΙΑ

Πολεμικές Τέχνες, Γυμναστήρια, Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Κατηγορίες

1) Χαριλάου Τρικούπη 109, ΤΚ: 14563, ΚΗΦΙΣΙΑ

Διεύθυνση

2) Μάρκου Μπότσαρη 109, ΤΚ: 13231, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Διεύθυνση

1) 2130434220, 2) 2105062738

Τηλέφωνο

1) 6932136569, 2) 6945378271

Κινητό

Website

E-mail

Λίγα Λόγια

Ο αθλητικός σύλλογος Οδυσσέας ιδρύθηκε το 1997 και είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία αθλητισμού (Γ.Γ.Α)  και την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ).

Ο Οδυσσέας είναι κυριολεκτικά ο σύλλογος των πρωταθλητών.

Πρώτος στην πανελλήνια κατάταξη τα τελευταία χρόνια, πρωταγωνιστεί  στα τατάμι όλης της χώρας αλλά και του εξωτερικού.  Η φήμη του είναι τόσο μεγάλη ώστε προπονητές και αθλητές του καλούνται συχνά για σεμινάρια ενώ ταυτόχρονα αθλητές από άλλους συλλόγους της  Ελλάδας και της Κύπρου ταξιδεύουν συχνά για να προπονηθούν μαζί με τους πρωταθλητές του!

Δεκάδες αθλητές του Α.Σ. Οδυσσέα στελέχωσαν και στελεχώνουν την εθνική ομάδα Καράτε ενώ ειδικά μέσα στο 2017 τα 4 από τα 5 πανευρωπαϊκά μετάλλια που κατέκτησε η Ελλάδα, ήρθαν από αθλητές του Οδυσσέα!

Οι αθλητές του εκτός από επιτυχίες που σημειώνουν σε Πανελλήνια, Βαλκανικά, Μεσογειακά, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, καταφέρνουν (πάντα μέσα από τις διακρίσεις τους), να κατακτούν μοριοδοτήσεις για ΑΕΙ, ΤΕΙ και πολλές φορές φτάνουν να κατέχουν μέχρι το ΑΝΕΥ (δηλαδή την εισαγωγή  σε Πανεπιστήμιο προτίμησης  χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις!!!)

Προνόμια πολύ σημαντικά αν σκεφτεί κανείς πως τα κερδίζουν μέσα από το χόμπυ τους!

Πέρα όμως από τον πρωταθλητισμό το Καράτε, προσφέρει πολλά ακόμη εφόδια στα παιδιά:
Πρώτα’ απ’ όλα μέσα από την άθληση μαθαίνουν σε ένα υγιή τρόπο ζωής, αποκτούν ένα γερό, ευλύγιστο και υγιές σώμα.  Μαθαίνουν να πειθαρχούν και να σέβονται ο ένας τον άλλον ενώ ταυτόχρονα αποκτούν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και διαμορφώνουν ένα πολύ καλό χαρακτήρα που χαρακτηρίζεται από ήθος ευπρέπεια και ευγένεια!

Ο ασκούμενος κάθε ηλικίας βελτιώνει την φυσική του κατάσταση, δυναμώνει το μυοσκελετικό του σύστημα, καλλιεργεί τα αντανακλαστικά του!
Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι ότι διδάσκεται την πολύτιμη τέχνη της αυτοάμυνας απέναντι σε κάθε πιθανή επίθεση, μία τέχνη απαραίτητη για τον καθένα την σημερινή δύσκολη εποχή που διανύουμε.
 

Ο Οδυσσέας διοργανώνει σεμινάρια, επιδείξεις, φιλικά πρωταθλήματα και αθλητικά camp και συμμετέχει ερασιτεχνικά σε διάφορες άλλες αθλητικές δραστηριότητες όπως Μαραθώνιο και δίαθλο. Γνωστό σε όλη την Ελλάδα είναι και το πρωτάθλημα που διοργανώνει ο Σύλλογός μας, με την επωνυμία ΟΔΥΣΣΕΙΑ.
 

Το Καράτε από τον Αύγουστο του 2016 ανακηρύχτηκε και επίσημα Ολυμπιακό Άθλημα και περιλαμβάνει δύο επίσημα αγωνίσματα:
Τα Κούμιτε το αγωνιστικό κομμάτι με πόντους και ποινές απέναντι σε συγκεκριμένο αντίπαλο και τα  κάτα, Ατομικά κ Ομαδικά (κινήσεις στον αέρα απέναντι σε φανταστικούς αντιπάλους)!

Ο Οδυσσέας είναι ο μόνος σύλλογος στην Ελλάδα που παράγει πρωταθλητές όχι μόνο στο ένα αλλά και στα δύο επίσημα αγωνίσματα του Καράτε ενώ είναι ο μοναδικός σύλλογος στην ιστορία της χώρας μας που έχει κατακτήσει 3 επίσημα μετάλλια (2 Ευρωπαϊκά και 1 Παγκόσμιο) στο πάρα πολύ δύσκολο αγώνισμα του ομαδικού Κάτα!

Ο αθλητής του Οδυσσέα, Διονύσιος Ξένος βρίσκεται στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα του Κούμιτε Ανδρών -67 κιλά. Η κατάταξη αυτή του δίνει μεγάλες πιθανότητες να είναι ένας από τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν για το άθλημα του Καράτε, στο Τόκυο το 2020, ενώ η αδελφή του Τζωρτζίνα Ξένου έχει τιμηθεί με τον τίτλο της πρέσβειρας από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Καράτε για τους Ολυμπιακούς αγώνες!

 
Οι εκπαιδευτές μας:
Προπονητές των συλλόγων είναι ο Ξένος Νεκτάριος και η Σουμπασάκη Μαρίζα. Η πορεία τους στο χώρο των μαχητικών τεχνών είναι σχεδόν κοινή, γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις. Όπως λένε όσοι τους γνωρίζουν  ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, γι αυτό και η επιτυχία μαζί τους είναι δεδομένη!
Με την μεθοδικότητα τις γνώσεις αλλά και το μεράκι τους έχουν οδηγήσει τον σύλλογο στην κορυφή!

Ξένος Νεκτάριος
Βοηθός Ομοσπονδιακός Προπονητής Πτυχιούχος προπονητής Καράτε αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Μαύρη ζώνη 4 Dan.

Σουμπασάκη Μαρίζα
Εξετάστρια και Διαιτητής Πτυχιούχος προπονήτρια Καράτε αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Μαύρη ζώνη 4 dan.


Τμήματα: Αρχαριων, Προχωρημένων:  
Baby group (από 3 ετών), Παδικά, Εφηβικά, Ενηλίκων
Αγωνιστικά με εξειδίκευση στο Κάτα ή το Κούμιτε αντίστοιχα
Τae Bo - Fit box
Βrazilian Jiu-Jitsu


Το Tae Bo – Fit Box είναι ένα δυναμικό πρόγραμμα που συνδυάζει αεροβική γυμναστική με δυναμικές κινήσεις εμπνευσμένες από τις πολεμικές τέχνες, το οποίο γυμνάζει όλο το σώμα και τα αποτελέσματα είναι αισθητά και άμεσα! Βελτιώνει την  φυσική κατάσταση, ενώ είναι ιδανικό για μυϊκή ενδυνάμωση κα χάσιμο λίπους.
 

Το Βrazilian Jiu-Jitsu είναι μια Πολεμική τέχνη για όλες τις ηλικίες. Προτείνεται ιδιαίτερα για ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη φυσική δύναμη. Η προπόνηση του βασίζεται στις ρίψεις και στις λαβές σε όρθια μάχη και κατά κύριο λόγο στην μάχη εδάφους, όπως καθηλώσεις, ακινητοποιήσεις, λαβές στα χέρια, πόδια, πνιγμούς και στραγγαλισμούς.


Σας περιμένουμε στις σχολές μας:

1) Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Οδυσσέας στην Κηφισιά
    Χαριλάου Τρικούπη 109, Κηφισιά 213 0434220, 6932136569

2) Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Οδυσσέας στην Πετρούπολη
    Μάρκου Μπότσαρη 109, Πετρούπολη 210 5062738, 6945378271
 


Photo Gallery

Video Gallery
Σχόλια

comments powered by Disqus

1) Χαριλάου Τρικούπη 109, ΤΚ: 14563, ΚΗΦΙΣΙΑ

Ωράριο (μέρες):

Δευτέρα έως Σάββατο

Εξυπηρετεί:

ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΚΗΦΙΣΙΑ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Βρείτε μας και εδώ